Rólunk

Mi, a Navolabnál hiszünk benne, hogy a tudomány segítségével elérhető, hogy minden beteg a számára hatásos és biztonságos gyógyszert kapja, és a lehető leggyorsabban gyógyuljon fel.

A gyógyszerek emberi testen belüli hatása bonyolult fehérjekapcsolatok láncolataitól függ. Az ilyen fehérjék egy része a szervezetünkben napi szinten keletkező, vagy kívülről bekerülő ártalmas molekulák hatástalanításában vesz részt. A védekezés részeként a sejtjeink felszínén elhelyezkedő fehérjék felismerik és eltávolítják az idegen anyagokat a sejtekből. Amikor mindez a gyógyszerekkel történik, az eredmény a várt terápiás válasz elmaradása, egyfajta gyógyszerrezisztencia kialakulása.
Bár egyre hatékonyabb gyógyszerek állnak rendelkezésre és új gyógyszerek fejlesztésére évente dollármilliárdokat költenek, mégis nagyszámú beteg napi szinten szembesül azzal, hogy a felírt gyógyszerek nem váltják be a hozzájuk fűzött reményt.

Diagnosztikai fejlesztéseink támogatják a gyógyszeres terápia precíziós tervezését.
Az új kutatási eredmények segítségével az alkalmazott terápia személyre szabható, és a gyógyszerkiválasztás a betegek molekuláris sokszínűségének figyelembevételével alakítható ki.

Hisszük, hogy a transzporterfehérjéket célzó kutatásaink eredménye egy olyan innovatív diagnosztikai megoldás, amely lehetővé teszi a betegek sokféle csoportjában a leghatékonyabb gyógyszerek kiválasztását, és így elősegíti a betegek gyógyulását.

Ezen dolgozunk, hogy a betegek óriási sokfélesége mellett felismerjük a csoportokat, és mindenki a számára legmegfelelőbb kezelést kaphassa.

Ezért, folyamatosan kutatjuk a sejtjeinkben – és minden más élőlényben is – jelen lévő transzporterfehérjéket, amelyek megvédenek bennünk a testidegen anyagoktól.

Beépítjük termékeinkbe a molekuláris biológiai kutatások legújabb felismeréseit annak érdekében, hogy képesek legyünk egy egyszerű vérmintából olyan laboratóriumi méréseket elvégezni, amelyek elősegítik a krónikus betegek gyógyszeres kezelésének precíziós tervezését.

Célunk, hogy a molekuláris biológia és a műszeres mérések kifinomult eszközeit felhasználva olyan diagnosztikai eszközt fejlesszünk ki, amellyel képesek vagyunk előre jelezni számos a mindennapokban használt gyógyszer hatékonyságát.

2019 – Alapítás

A multidrog transzporterfehérjék körében összegyűlt kutatási eredmények értékelése és egy új koncepció kidolgozása nyomán a kutatásaink fókusza az autoimmun betegségek és krónikus gyulladásos kórképek irányába fordult.

2020 – A saját kutatások adatai nyomán létrejött az új diagnosztikai kit terve. A céloknak megfelelően az IVD eszköz a korábbiaktól eltérő módon képes a gyulladásos állapot mértékének meghatározására.

Scroll to Top